a lap tetejére | kezdőlap |szolgáltatás | galéria | kapcsolat, megrendelés | tolóajtó | színminták Minden jog fenntartva. UVI© 2012
Egyedi konyhabútor

Konyhabútor stílusok.

klasszikus stílusú konyhabútor

-Klasszikus stílus:

A régi idők hangulatát varázsolja lakásába., a nagymama főztjét, süteményeinek ízét. Egyszerű visszafogott színek, letisztult formák, szép fafelületek, és még szebb fafelületek jellemzik ezt a stílust.

A gyártók formatervezőinek hála, a modern konyhatechnológia eszközei harmonikusan beépíthetők, sőt mintegy szükséges ellenpontként emelik az összhatást az így megkomponált konyhában.
A puritán bájtól, akár a barokkos pompáig van mozgástér a konyha hangulatának alakításában.

Tömörfa előlapok, szépen ívelt marásminták, díszlécek, antikolt vasalatok és foggantyúk, fűszertartó kisfiókok, régi főzőeszközök, mind mind arra szolgálnak, hogy vendégei a finom ebéd után körülnézzenek a konyhájában, és Ön alig tudja őket onnan kitessékelni.


-Modern stílus:

Ennek a stílusnak az ismérvei, a lendületes vonalvezetés, a megnyúlt formák. A fa színek jól kombinálhatók a homogén UNI színekkel, a pasztell árnyalatokkal, és a magasfényű felületekkel.
A színezés egészen egyedi lehet, mert csak a jó ízlés szab határt, de akár extrém összeállítás is megengedett.

A modern konyha tervezésénél igazán elkóborolhat a fantáziánk, hiszen a minimál stílusú konyhától -ami cél és praktikum orientált, látvány és hangulati elemektől letisztított, futurisztikus benyomást keltő stílus, -egészen a klaszikus elemek alkalmazásáig csaponghatunk.

Megjelenhetnek a magaselemek, az alapterülettől függően a térelemek. A felsőelemek előlapjai nyilhatnak vizszintesen, fel, vagy lenyílóan. De a nyitott vagy üvegezett kivitelt is bátran ajánlhatjuk. A frontok lehetnek homlokon, vagy élbe mart fogantyúkkal ellátva.

A díszítő, kiegészítő elemek anyagai krómozott, vagy rozsdamentes acél, aluminium, műanyag mind a jelen és a jövő hangulatát idézik fel a modern stílusú konyhában.

modern stílusú konyhabútor

minimál stílusú konyhabútor

eklektikus stílusú konyhabútor

-Eklektikus stílus:

Ez a stílus lehet a kedvenc, hiszen a legkönnyebben illeszthető be egy lakás eredeti stílusába, pont azért, mert nem rendelkezik önnálló stílusjegyekkel, hanem az összes létező belsőépítészeti stílusból meríthet.

.Remekül "összemelegedik" a retro szék, egy ultramodern hűtőszekrénnyel, és nem oltják ki egymás hatását, sőt a kontrasztok figyelemfelkeltővé, mozgalmassá teszik konyháját.
Ilyen az eklektikus stílus színvilága is. Élénk, változatos egymással feleselő színkavalkád.

Ha eklektikus stílusú konyhát szeretnénk, akkor nem kell kidobni a régi kedvenc tárgyainkat, bútorainkat, és nyugodtan látogassunk ki a bolhapiacra. Az eklektikus stílusú konyhát akár hetente feldobhatjuk valami újjal, ez az a stílusú konyha, ahová nemcsak főzni meg mosogatni jár a háziasszony és a háziférfi..

Még több konyhabútor stílus.

A belsőépítészek repertoárjában szerepelnek még földrajzi helyhez, éghajlathoz köthető, ottani kultúrát, hangulatot közvetítő úgynevezett egzotikus stílusok.

Lehet spanyolos, olaszos, görögös, egy kicsit arab, egy kicsit bizánci. Egy tágas belterület oszlopokkal, boltívekkel, falfülkékkel szinte kiált a mediterrán konyhabútor stílusért. A stílus jellemző anyagai a terrakotta, mozaik, a márvány, természetes kő, tömörfa bútorok, antikolt, rusztikus felületek. A mediterrán konyha központi eleme a kűrtős páraelszívó. A színek élénkek, temperamentumot sugároznak. A mediterrán stílus nemcsak a Földközi-tenger vidékére, hanem egy időutazásra is elrepít.

Igazi kihívás egy akkora földrész mint Ázsia hangulatát és kulturáját egy konyhába öszegyüjteni. Ez egy nyugodt, letisztult stílus. Vizszintes vonalvezetés, fa színek, természetes anyagok, rattan, bambusz mind nyugalmat, harmóniát sugároznak. Az ázsiai konyhastílus egyszerű, praktikus, hagyománnyalteli. Vigyázat az ázsiai stílus alakítja a gondolkodását!

A trópusi stílushoz a legjobb alapot az egylégterű, szellős, átlátható lakás adja. A természetes, egzotikus anyagok dominálnak. Fémet, műanyagot mellőzik, üveget is ritkán használnak. A színvilág lehet tüzes, mint egy hawai vulkán, vagy a nap. De mindíg jelen van a hajnali óceán, a kékekkel, a dzsungel a zöldekkel. A trópusi stílus az életművészek stílusa.

Ezek az egtotikus stílusok többek között hétvégi házak, apartmanok, nyaralók, vendégfogadók, panziók ajánlott belsőépítészeti stílusai.

Egyedi bútorok tervezése és kivitelezése, Budapesten, és az ország középső régiójában.

Lapraszerelés, szervízszolgálat.
Megrendelés esetén 3D-s látványterv készítése.

Amit egy konyhabútorról tudni lehet.

konyhabútor alsóelem

Ezen az oldalon összeszedtünk néhány fontos tudnivalót a konyhbútorokról.

Konyhabútor stílusok.   

 +stílusok.

Milyen konyhabútor stílust válaszak?

Konyhabútor elemek.

A konyhabútor felépítése.

 

Milyen konyhabútor stílust válasszak?

Amilyet csak szeretne. Az ízlésvilága, hagyományai és álmai mellett fontos, hogy a konyha harmonizáljon az otthona többi részével.

Néhány szempont amire ajánlatos tekintettel lenni a konyhabútor stílusának megválasztásánál.
- A konyhahelyiség fekvése, belméretei, az alapterület alakja.
- Szerkezeti felépítéséből adódó sajátosságok, például: boltív, oszlop, falfülke valamelyikének léte.
- A falak, a burkolat síkja, színe, textúrája.
- A nyílászárók, ablakok helye, nagysága és a természetes megvilágítás- mind tényezők lehetnek a konyhabútor stílusának optimális kiválasztásánál.

Belsőépítész weblapokon további információkat talál, vagy ha megteheti kérje lakberendező segítségét.

Konyhabútor elemek:

  • Felsőelem:
  • A konyha falára szerelt polc, illetve szekrényrendszer. Lehet önnálló, vagy valamilyen összekőelemmel az alsóelemhez illesztett elem.
  • Alsóelem:
  • A padozaton álló, a falhoz illesztett polc, fiók és szekrényrendszer. Tartalmazza a vizesblokkot, és a konyhatechnológiai berendezéseket.
  • Térelem:
  • Részben, vagy teljesen körüljárható alsóelem. Általában a nagy belméretű konyhák tagolását szolgálja.
  • Magas, vagy kamraelem:
  • A padlótól akár a plafonig terjedő összeépített alsó és felsőelem.

A konyhabútor felépítése:

Korpusz /a konyhabútor doboza, váza/:
Lehet színes lehet fehér bútorlap. Élzárás 2 vagy 0,4 mm abs illetve élfóliázott. Az abs élzárás roppant tartós de árban többletet jelent az élfóliázott bútorlaphoz képest.

Front /ajtók, fiókelőlapok/:
A legtöbb esetben vákumfóliázott anyagokat használunk. Ezen kívül az országban megtalálható alapanyagok teljes választékával dolgozunk a megrendelő egyedi igényét teljes mértékben kielégítve.

MDF front: 18mm. 0,4-0,8 mm vastag fóliával bevonva. Hátoldalán fehér laminált lappal.

Tömörfa front: Készülhet fenyő, tölgy, bükk, dió , éger vagy cseresznyefából, magas illetve selyemfényü pácolással.

Laminált front: Az ajtók abs élzárással készülnek tartósság és esztétikai szempontok miatt. Lehet élbe mart, homlokba mart , és sima fogantyúval elláni ezeket az előlapokat.

A fóliázott, festett, furnérozott MDF ajtók felületét homogén vagy faerezet mintával láthatják el. Az egyszínűtől, a lakkozott-antikolt felületű ajtófrontig tucatnyi szín és erezetminta közül választhatunk. Marásminták tekintetében szinte végtelen variáció lehetséges.

Munkalap:
A munkalap esetében fontos szempont, hogy harmonizáljon a már kiválasztott bútorlap színével, és - mivel a leginkább terheltt felületről van szó - ellenálljon a komoly igénybevételnek, karcolásoknak, vegyi hatásoknak.
Legnépszerűbbek a dekoritos – postformingolt, élbeültetett, fém, tömörfa, acryl, aluplex élzárássaú lapok. De dolgozunk különleges quarzit, gránit, corian, üveg, rozsdamentes acél, és tömörfa anyagokkal is.

Lábazat:
Szinazonos, vagy egyébb szinű bútorlap de lehet fém, tömörfa, illetve műanyag lábakkal is ellátni a konyhabútorát. Elvárás a teherbírás, tisztántarthatóság, vízállóság.

  Fiókok, szerelvények, kiegészítők:

Konyhabútorát felszerelhetjük önbehúzós, csillapítós, zajmentes, részleges, vagy teljes kihúzású fióktípusokkal.
A tagolt fiókbelsők átláthatóvá teszik konyhaeszközeit.

Foggantyúk tekintetében a gyártók bőséges kínálattal rendelkeznek. Tartósság, esztétika, az ami alapján választjuk ki ezt az elemet.

Egy konyhabútor belső tereinek optimális kihasználásában segítenek a különböző fémrácsok, tartók, tárolók.

Világítás:

Ez a hangulati elem amely lehet spot, rejtett vagy direkt led-világítás, jól kiválasztva, kellően visszafogottan alkalmazva garantálja, hogy barátainak, a konyháját látva, tátva maradjon a szája.

Konyhatechnológia:

A beépíthető gépek között majdnem minden gyártó kínálatában található a konyhastílusokhoz kialakított sütő, páraelszívó, mosogatógép és még sok más konyhai készülék!
Szakembereink elvégzik a konyhájához rendelt berendezések bekötését, beüzemelését.

Néhány gyártó: ARISTON, MIELE BOSCH, CATA, SIEMENS, TEKA, WHIRLPOOL, SAECO

konyhatechnológia

Egyedi bútor az Ön konyhájába is!

Egyedi bútor az Ön konyhájába is!

Szeretne végre olyan konyhában tevékenykedni minden nap, amit teljesen a sajátjának érez? Ehhez az kell, hogy a konyhában kialakított berendezés ne futószalagról lekerült tucat bútor legyen, hanem olyan, ami teljes mértékben az Ön és családja igényeihez igazodik.

A beépített konyhaszekrények, a panel konyhabútorok nem csupán szívfájdítóan egyformák, de lehetetlenül fantáziátlanok is. Sokszor nincs elég hely a különféle edényeknek, konyhai felszerelésnek és a helykihasználás sem mindig optimális.

Forduljon hozzánk bátran, és bízza ránk a konyhabútor tervezést és a kivitelezést! Segítségünkkel végre valóban személyre szabott, egyedi konyhabútort használhat az otthonában. Olyan beépített konyhabútort, aminek elkészítésénél a konyha adottságait és az Ön igényeit is maximálisan szem előtt tartjuk. Így olyan eredmény születik, ami méretben, stílusban, színben, formában és egyéb tulajdonságaiban is tökéletes lesz!

Bátran keressen fel minket, és ossza meg velünk elképzeléseit a konyhabútor készítés kapcsán!

Csak stílusosan.

Ha egyedi konyhabútort építtet, akkor a stílust Ön diktálja.

Ha az elemes családok között nem találna ízlésének megfelelő bútort, akár a szine ,akár a mérete miatt, akkor még mindig van lehetőség egyedi készítésű bútorra is.

Nálunk készült konyhabútorok tömörfa, furnéros, mdf, festett mdf ajtófrontokkal készülnek.
A bútorokba normál de minőségi olasz és német vasalatok kerülnek, de igény szerint BLUM vagy egyéb speciális vasalatokkal, polcrendszerekkel, aluminium ajtókkal, fiókokkal, kosarakkal is tudjuk szerelni őket.

Ezek összeállításában 20 éves gyakorlatommal igyekszek segíteni,
így remélhetőleg Ön is megtalálja az ízlésének leginkább megfelelő konyhabútort.

klasszikus stílusú konyhabútor

modern stílusú konyhabútor

eklektikus stílusú konyhabútor

mediterrán stílusú konyhabútor

mediterrán stílusú konyhabútor

ázsiai stílusú konyhabútor

ázsiai stílusú konyhabútor

trópusi stílusú konyhabútor

trópusi stílusú konyhabútor